Inloggen

Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Laatste onderwerpen
» Welke starter heb je gekozen?
zo sep 05, 2010 7:30 pm van mystic mongol

» Slowchat
do aug 12, 2010 1:59 pm van Blazejo

» Fine-tuning your team
zo aug 01, 2010 12:13 pm van Cub0

» Dah Flashin' Showoff ^^.
do jul 29, 2010 1:18 pm van Flashing Mike

» Waar ben je nu?
do jul 29, 2010 7:04 am van Mystic Angel

» Teambuilding basics
wo jul 28, 2010 3:41 pm van Cub0

» Sunny day underneath the tree...
wo jul 28, 2010 3:37 pm van Cub0

» Change the Name Game-Member Edition
zo jul 25, 2010 7:08 pm van Midkup

» Het sport topic ^^
zo jul 25, 2010 7:08 pm van Midkup

Pokémon Startpagina
Wil je meer weten over Pokémon? Andere websites ontdekken? Ga dan naar:
http://pokemon.startpagina.nl

Fine-tuning your team

Ga naar beneden

Fine-tuning your team

Bericht van Cub0 op zo aug 01, 2010 12:13 pm

Tiers

Tiers zijn de Pokémon basisschool groepen. Als de Pokémon 'beter' is, zit hij in een hogere tier, is de Pokémon 'slechter', dan zit hij in een lagere tier. Er bestaan 6 tiers: Not Fully Evolved (NFE), dit zijn de babypokémon als Totodile en Croconaw.
NeverUsed(NU), dit zijn Pokémon met een laag totaal aantal basestats en met een ability die niet erg spetterend is, zoals bijvoorbeeld Bibarel.
UnderUsed(UU), deze Pokémon kunnen al wat meer klappen opvangen en zijn over het algemeen ook sneller en beschikken over betere aanvallen, denk hierbij aan Mismagius.
BorderLine(BL), hier zitten de Pokémon in die net te zwak zijn voor OverUsed(wordt straks uitgelegd) en net te sterk voor UnderUsed, voorbeelden zijn Crobat en Froslass.
OverUsed(OU), dit is de meest gespeelde tier en bestaat uit Pokémon die de hele competitive battling sector zouden kunnen regeren als er geen Ubers bestonden, een voorbeeld van een OU Pokémon is Breloom, die met zijn snelheid de tegenstander in slaap kan brengen, automatisch heelt mits hij poisoned is en de tegenstander in een keer neer kan leggen met een Focus Punch.
De laatste tier is de Ubers tier, dit zijn de Pokémon die de hele competitive sector domineren als er geen tiers zijn, met hun hoge basestats en sterke movepools kunnen ze het merendeel van de OU tier OHKO'en.

Bij de indeling wordt uitgegaan van de basestats van een Pokémon, zijn ability en zijn movepool, maar voornamelijk naar zijn effectiviteit in die tier. Nu is het natuurlijk zo dat een Pokémon niet per se slecht hoeft te zijn als hij in de NU tier zit. Zo zijn er bijvoorbeeld Dunsparce en Magneton die prima een paar OU Pokémon neer kunnen halen.

Soorten aanvallen

Bij aanvallen wordt onderscheid gemaakt tussen drie types: Physical, Special en Boosts.
Physical: bij physical attacks telt de attack van de aanvaller en de defense van de verdediger mee. Hoe hoger de attack van de aanvaller, des te meer schade levert dit op.
Special: bij special attacks wordt gebruik gemaakt van de Special attack van de aanvaller en de Special defense van de verdediger.
Boosts: Deze aanvallen verhogen of verlagen een stat van jou of je tegenstander, ook kan het zijn dat er een effect in werking treedt dat je tegenstander dwars zit(denk aan Hail of Gravity), voorbeelden hiervan zijn Swords Dance(verhoogt Attack met 2 'stages'), Nasty Plot(verhoogt Special Attack met 2 'stages') en Accupressure(verhoogt een willekeurige stat met 2 'stages').

Stages: Stages bepalen met hoeveel een stat wordt verhoogd(of verlaagd), dit wordt in-game aangegeven met Harshly fell/Sharply rose (2 stages).
Als je pokémon bijvoorbeeld 1 stage in attack omhoog heeft door bijvoorbeeld Howl, dan is zijn attack de oorspronkelijke attack × 1.5. Bij 2 stages is het ×2.0.
Bij verlaging ga je uit van hetzelfde principe, maar dan wordt het met een stage ÷1.5 eb bij 2 stages ÷2.0, bij elke stage gaath deze 'multiplier', met een halve punt omhoog en met een maximum van 6 stages kun je dus je tegenstander nog maar voor ¼ laten werken of zelf jouw Pokémon zijn/haar stats een flinke boost geven tot aan 4× de oorspronkelijke waarde.

Abilities
Abilities maken de Pokémon wie zij zijn, dit zijn de extra 'perks' waar zij allen over beschikken. Breloom zou zonder Toxic Heal bijvoorbeeld nog mar half zijn wat hij nu is, en Clefable met Magic Guard zou recht de NU tier ingeslingerd worden(waarschijnlijk). Zorg er dus voor dat je geen Slaking neemt vanwege zijn hoge basestats, maar kijk altijd goed naar de ability en maak er zoveel mogelijk gebruik van.

Speciale soorten teams

Naast de basis teamconstructie bestaan er ook nog speciale teams, zoals bijvoorbeeld de 'Big boomer' tactiek. Dit houdt in dat bijna elke Pokémon Explosion/Selfdestruct heeft in zijn moveset om (nadat hij/zij een Pokémon KO't heeft en zelf bijna dood is, kan deze zichzelf opblazen om nog flink wat schade toe te brengen).

Trick Room teams:
Trick room teams maken gebruik van Trick room(duh), dit houdt in dat de langzaamste Pokémon het eerst mag aanvallen voor 5 beurten(zolang duurt het effect van TRick Room namelijk), dit wordt meestal gecombineerd met Gyro Ball(de kracht van deze aanval hangt af van het verschil in snelheid, hoe sneller de tegenstander, des te krachtiger is Gyro Ball) of Sandstorm om extra schade toe te brengen.


De algemene bron voor competitive battlers is http://www.smogon.com , hier staan alle tiers en basestats van elke Pokémon. Zelfs standaard movesets voor als je er niet uitkomt, maar deze standaard movesets worden door meer dan 50% van de competitive battlers gebruikt, dus zijn erg achterhaald.


Laatst aangepast door Cub0 op zo aug 01, 2010 1:39 pm; in totaal 2 keer bewerkt (Reden van aanpassing : fout in de resource link)
avatar
Cub0
Level 8
Level 8

Man Aantal berichten : 143
Registratiedatum : 28-05-10

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum